Hulp bij faalangst

Faalangst kan behoorlijk lastig zijn. Als je faalangst hebt, kun je het gevoel hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. Mogelijk ben je angstig dat je ondanks een goede voorbereiding mensen teleur stelt als je een toets, examen of tentamen niet haalt.

Faalangst kan zich op verschillende manieren uiten. Je kunt bijvoorbeeld dichtklappen of je productiviteit kan afnemen doordat je het gevoel hebt dat er niets nuttigs meer gebeurt. Ook kan de stress toeslaan, kun je door faalangst stotteren of een depressie ontwikkelen. Al deze symptomen dragen eraan bij dat je minder presteert dan je eigenlijk zou kunnen.

Lokaal10 heeft begeleiders die de oorzaken van faalangst samen met jou kunnen aanpakken. Samen met een begeleider kun je achterhalen waardoor jouw gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat en hoe je dit kunt aanpakken. Ook zal de begeleider samen met jou proberen om de nadruk te leggen op wat er goed gaat, in plaats van wat er niet goed gaat. Daarnaast biedt Lokaal10 een rustige positieve leeromgeving die je studiegedrag ten goede komt.

Heb jij ook last van faalangst? Bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen!

faalangsten