De stap van MBO naar HBO

De stap van het MBO naar het HBO is een grote, uitdagende sprong in het diepe. De tentamenstof van een HBO opleiding is niet alleen meer qua volume maar ook qua inhoud dan bij een MBO opleiding. Ook het werken in groepen en het maken van portfolio’s op het HBO verschilt met de methoden op het MBO. Begeleiding bij deze overstap kan vooral in het eerste jaar van grote waarde zijn. Onze begeleiders hebben ervaring met studenten die deze overstap maken en kunnen hier goed bij begeleiden.

Tentamens halen

Je hebt wellicht open dagen bezocht voordat je je keuze voor een HBO opleiding hebt gemaakt. Tijdens de open dagen heb je misschien ook wel gezien dat de inhoud van vakken en de hoeveelheid lesstof flink kan verschillen met het MBO. Dit kan je in eerste instantie afschrikken maar feitelijk is het een hele mooie uitdaging om jezelf verder te ontwikkelen. Wanneer je start met je HBO opleiding zul je snel merken dat je veel verdiepende stof aangeboden krijgt. Door die hoeveelheid heb je meer tijd nodig om je tentamens goed voor te bereiden. Onze professionele begeleiders kunnen jou hierin uitstekend helpen. Een persoonlijke begeleider kijkt namelijk met je mee en ondersteund je leerproces door middel van bijles en studiebegeleiding.

Vaardigheden leren

Je persoonlijke begeleider houdt je voortgang in de gaten maar geeft waar nodig ook uitleg over de moeilijke onderdelen van een specifieke vakken. We krijgen van de studenten vaak het verzoek om samen handige samenvattingen te maken. Je begeleider geeft je hierbij de tools om goede samenvattingen te maken zodat jij tijdens je gehele studie de beste samenvattingen zelf kunt schrijven. Wil jij goed voorbereid aan je HBO opleiding beginnen met een begeleider die ervaring heeft in jouw vakgebied? Dan kun je je nu alvast aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ga jij de overstap van MBO naar HBO maken of zit je midden in deze overgang en ben je op zoek bijles of begeleiding tijdens je studie? Plan dan hier een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat je er snel achter komt hoe wij jou kunnen helpen.

Schrijf je hier in!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Schrijf je nu in voor een gratis kennismaking en bekijk jouw mogelijkheden!