Studiebegeleiding voor MBO studenten

Studiebegeleiding bij jouw MBO opleiding kan de uitkomst zijn als je moeite hebt met specifieke studievaardigheden zoals plannen of wanneer je soms wat extra motivatie nodig hebt. Studeren aan een MBO opleiding vraagt namelijk een stuk meer verantwoordelijkheid dan tijdens de middelbare school noodzakelijk was. Maar hoe ziet deze studiebegeleiding er uit en wat kun je verwachten van jouw persoonlijke begeleider?

Hulp bij huiswerkopdrachten

In het eerste jaar van je opleiding wordt er verwacht dat jij je verdiept in jouw beroepspraktijk en theoretische vakken. Hierbij horen ook de wekelijkse huiswerkopdrachten waarmee je aan de slag gaat. Doordat je veel lesuren hebt kun je veel op school afmaken maar thuis moet er ook nog flink wat gebeuren. Nadat je een hele dag op school gezeten hebt vraagt dit veel motivatie. De studiebegeleiders van Lokaal10 helpen je met het plannen van de opdrachten, het halen van de deadlines en het scoren van voldoendes. Zo zorgen we er samen voor dat jij het overzicht en de motivatie behoudt om jouw opleiding voldoende af te ronden.

Samen plannen

Meestal ga je in het tweede en/of derde leerjaar op stage. De volgorde hiervan verscheelt per opleiding. Na een kijkje genomen te hebben in de praktijk moet je weer terug de studieboeken in. Ontzettend leerzaam om je verder te gaan verdiepen maar soms ervaren studenten dit ook als lastig om weer in het oude leerpatroon te komen. We begrijpen daarom goed dat het prettig is om een stok achter de deur te hebben. Een studiebegeleider kan samen met jou kijken naar je studieplanning zodat je het leerjaar voldoende kunt afsluiten. Om te waarborgen dat onze begeleider daadwerkelijk een stok achter de deur biedt is het mogelijk om eens in de week of maand een vast uur begeleiding met je studiebegeleider in te plannen zodat je gemotiveerd verder kunt studeren.

Motiveren

In het laatste leerjaar staat bij de meeste opleidingen een grote afsluitende opdracht centraal. Bij sommige opleidingen houdt dit in dat je in praktijk mag laten zien wat je kan maar voor velen hoort er een scriptie of eindverslag bij. Tijdens een grote zelfstandige opdracht is het belangrijk dat je werkt met een goede planning zodat je het overzicht behoudt van wat je al hebt gedaan en wat er nog gedaan moet worden. Zo zorg je ervoor dat je niet te lang bij bepaalde onderdelen blijft hangen en vertraging oploopt. Doordat je een langere tijd aan één project werkt is het goed mogelijk dat je zo nu en dan je motivatie en concentratie verliest. Ook hier biedt jouw persoonlijke begeleider de gewenste ondersteuning.

Ben je benieuwd hoe onze begeleiders jou kunnen helpen? We nemen graag alle mogelijkheden met je door tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek! Mocht je vragen vooraf hebben dan kun je ons telefonisch bereiken via 020 – 760 88 59 of via Whatsapp op 06 – 473 069 31.

Schrijf je hier in!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Schrijf je nu in voor een gratis kennismaking en bekijk jouw mogelijkheden!