Persoonlijke studiebegeleiding

Over Lokaal10

Lokaal10 biedt mbo-, hbo- en wo-studenten verschillende vormen van studiebegeleiding aan, namelijk studiecoaching, 1-op-1-bijles en studiegroepen. Daarnaast begeleiden wij bij specialistische problemen, zoals concentratieproblemen, faalangst en dyslexie. Ook kun je tijdens studiedagen en studieavonden gebruikmaken van onze studieruimte: Lokaal10. Graag lichten we de verschillende begeleidingsvormen toe.

Waarom studiebegeleiding via Lokaal10?

Veel studenten lopen studievertraging op of halen lagere cijfers dan nodig, omdat zij moeite hebben met het plannen van hun studie of het structureren van de lesstof. Hierdoor is het mogelijk dat zij hun studie als (zeer) onprettig ervaren, terwijl ze eigenlijk het onderwerp van hun studie wel erg leuk vinden. Door de vertraging die ze oplopen, duurt het langer voordat ze met die eerste leuke baan kunnen starten, of aan die gedroomde wereldreis kunnen beginnen. Om nog maar niet te spreken over het extra collegegeld dat sommigen moeten betalen. Zonde! Lokaal10 helpt je zodat jij zoveel mogelijk uit je studietijd kunt halen en de cijfers kunt halen die bij jouw niveau passen!

Hoe kunnen we jou helpen?

 • Persoonlijke bijles

  Lokaal10 werkt met een team van experts op verschillende vakgebieden, waardoor wij studenten van verschillende studies inhoudelijk kunnen begeleiden. Ook als je moeite hebt met studeren voor examens of tentamens bieden de persoonlijke bijlessen een oplossing.

  Lees verder

 • Specialistische begeleiding

  Lokaal10 heeft specialistische begeleiders beschikbaar met een achtergrond in de psychologie die de oorzaken van faalangst samen met jou kunnen aanpakken. Ook kunnen we ondersteuning bij dyslexie of dyscalculie.

  Lees verder

 • Studiecoach

  Je persoonlijke studiecoach vormt een vast aanspreekpunt en houdt de voortgang van je studie in de gaten. Je coach helpt je met het schrijven van samenvattingen en zorgt ervoor dat je gestructureerd kunt leren.

  Lees verder

 • Studiedagen en studieavonden

  Als je zonder afleiding wil studeren, dan kun je zowel overdag als in de avond terecht in Lokaal10. Er is altijd een begeleider aanwezig, die ervoor zorgt dat jij effectief kunt studeren.

  Lees verder

 • Studiegroepen

  Voor een aantal studies biedt Lokaal10 studiegroepen aan. Tijdens deze studiegroepen studeer je bij Lokaal10 wekelijks op een vast tijdstip in een werkgroep samen met studenten van jouw studie.

  Lees verder